Pieni konstellaatio-opas

Ajatuksia elämästä ja rakkaudesta

Mitä konstellaatio on? Miten se vaikuttaa? Kenelle se sopii?

Oppaan kirjoittaja Tri Jani Roman on perhekonstellaation, mindfulnessin ja dialogisuuden pioneereja Suomessa.

Tässä oppaassa hän kuvaa konstellaatiota, sen tekemistä ja minkälaiseen ymmärrykseen se perustuu. Muutaman esimerkin kautta hän havainnollistaa menetelmän käyttämistä.

"Vaikka kirjoitan tässä perhekonstellaatiosta, kirjoitan oikeastaan elämästä ja rakkaudesta. Niiden ympärille konstellaatio kiertyy, ja niitä se palvelee.

Menetelmä ei siis ole pääasia, vaan ihmisten elämät. Ensinnäkin, miten voimme tunnistaa sen, mikä on meille merkityksellistä, mikä elävöittää, mikä vahvistaa ja mikä vie meitä eteenpäin? Miten voimme olla yhteydessä itseemme, elämään ja meille rakkaisiin tavalla, joka tuntuu aidosti hyvältä? Ja miten löydämme voimaa seistä omilla jaloillamme ja luottamusta siihen, että elämä kantaa? Miten löydämme rakkauden elämäämme?

Tässä kirjasessa kerron mitä konstellaatio on ja miten se voi auttaa meitä näissä kysymyksissä. Konstellaatio on terapiamenetelmä, mutta varon puhumasta siitä pelkästään menetelmänä, sillä haluan korostaa menetelmän taustalla olevaa ymmärrystä ihmisestä ja hänen alitajuisista mekanismeistaan. Ymmärrystä ihmisen rakkaudesta ja sen kaipuusta."

Jani Roman

Jani on dialogisuuden, systeemisen konstellaation ja mindfulnessin pioneereja Suomessa.

Hänen kursseilleen on osallistunut yli 10.000 osallistujaa. Joukossa paljon psykoterapeutteja, lääkäreitä, yritysjohtajia, konsultteja - ja tietenkin aivan tavallisia ihmisiä.

Jani on tekniikan tohtori, väitellyt työpsykologiasta aiheena dialogi organisaatiokulttuurin kehittämisen menetelmänä.

Hän on myös terapeutti, käynyt seitsemän vuotisen psykodraamaohjaajakoulutuksen, ja opiskellut perhekonstellaatiota mm. sen kehittäjän Bert Hellingerin opissa.

Hänellä on kokemus tuhansista terapiaprosesseista, ja hän on kokenein konstellaatio-ohjaaja Suomessa.