Perhekonstellaatio

Omaksi itsekseen kasvamista


Perhekonstellaatio on terapiamuoto, joka auttaa tunnistamaan ja työstämään taakkasiirtymiä, selkeyttämään omaa vastuutaan ja eheyttämään ihmissuhteita - jotta voit rakastaa esteettä ja olla omassa voimassasi.


Perhekonstellaation on kehittänyt saksalainen psykoanalyytikko Bert Hellinger (1925-2019). Se on kokemuksellinen ja toiminnallinen menetelmä, joka tekee näkyväksi kantamamme projektiot, lojaalisuudet ja ihmissuhteisiin liittyvät tunnelataukset.

Menetelmä on ainutlaatuinen ja vaikuttava. Se voi auttaa silloin, kun monet muut terapiamuodot eivät auta, jos ongelmien juuri on systeemisissä dynamiikoissa eli perhehistoriassa.

Menetelmä muistuttaa psykodraamaa, mutta siinä on merkittäviä eroja, erityisesti liittyen Hellingerin oivalluksiin niistä mekanismeista, jotka vaikuttavat ihmissuhteissa.

Yksi keskeisimmistä niistä on kuuluminen - jokainen kuuluu johonkin systeemiin, kukaan ei ole irrallinen ja erillinen. Lähin systeemi on aina oma lapsuuden perhe, sillä kiintymyssuhteet elävät sisällämme aikuisinakin. Heijastamme varhaiset vuorovaikutussuhteet nykyhetkeen tunnistamatta tätä.

Perhekonstellaatiossa ainutlaatuista on myös se, että haemme ratkaisua, joka on paras koko systeemille, ei vain asiakkaalle - ja tämä itseasiassa on parasta myös asiakkaalle, sillä sitä hän sydämessään toivoo. Tuomme siis esille sen rakkauden, joka on ollut piilossa.

Organisaatiokonstellaatio

Työyhteisöissä konstellaation avulla voidaan tukea johtamisen ja kulttuurin kehittämistä. Sen avulla esihenkilöt voivat kehittää suhteitaan alaisiin ja löytää keinoja ratkoa arjessa ilmeneviä ongelmia, ja kaikki työntekijät kehittää toimintaansa ja yhteistyötään. Menetelmä sopii hyvin myös strategisten kysymysten käsittelyyn.

Menetelmä on erityisen hyvä coacheille ja työyhteisöjen kehittäjille, jotka saavat sen avulla kestävämpiä ja vaikuttavampia tuloksia.

Lue lisää organisaatiokonstellaatiosta täältä: https://ioast.newzenler.com/organisaatiokonstellaatio

Konstellaatiokoulutukset  

Lue alempaa lisää konstellaatiokoulutuksista.

Lataa itsellesi
Pieni konstellaatio-opas

Maksuton kirjanen konstellaatiosta, sen tekemisestä ja sen vaikuttavuudesta. Saat tiiviin kuvauksen mistä konstellaatiossa on kyse ja miten se voi auttaa ketä tahansa, myös työyhteisöjä.

Kirjanen valottaa myös menetelmän taustalla olevaa ymmärrystä eli mihin menetelmä perustuu. Mukana on esimerkkejä, jotka auttavat ymmärtämään konstellaatiota.

Konstellaatiokoulutukset

Tervetuloa opiskelemaan konstellaatioita ja meditaatiota! Tarjoamme neljä pidempää koulutusta, joissa voit valmistua terapeutiksi ja ohjaajaksi.

Perhekonstellaatioterapeutti IOAST™ (PKT)

Kolmivuotinen terapeuttikoulutus lähiryhmässä, joka koostuu ensimmäisen vuoden kasvuryhmästä (omaa terapiaa), toisen vuoden ohjaajakoulutuksesta ja kolmannen vuoden työnohjatusta harjoittelusta.  

Lue lisää täältä: https://ioast.newzenler.com/perhekonstellaatioterapeutti-ioast-pkt-koulutus

Konstellaation ohjaaja IOAST™ (KO)

Etäkoulutus konstellaation ohjaamiseen ja perusteisiin. Koulutus koostuu kasvuryhmistä, interaktiivisista onlinemoduuleista ja verkkokursseista sekä lähipäivistä. Koulutus suoritetaan 1-3 vuodessa. Opiskelija suunnittelee oman polkunsa koulutuksen toteuttamiseksi. Voit aloittaa koulutuksen heti.

Lue lisää täältä: https://ioast.newzenler.com/konstellaation-ohjaaja-ioast-ko-koulutus

Organisaatiokonstellaation ohjaaja IOAST™ (OKO)

Vuoden mittainen lähiryhmäkoulutus coachaamiseen ja johtamisen sekä organisaatiokulttuurin kehittämiseen konstellaation avulla.

Lue lisää täältä: https://ioast.newzenler.com/organisaatiokonstellaation-ohjaaja-ioast-oko-koulutus 

Pyhä läsnäolo™
LGA-mindfulnessohjaajakoulutus IOAST™ (LGA)

Seitsemän kuukauden koulutus on syvä henkilökohtainen prosessi meditaation ja konstellaation avulla henkilökohtaiseen kasvuun ja traumojen työstämiseen sekä meditaation syvälliseen oppimiseen.  

Lue lisää täältä: https://ioast.newzenler.com/courses/fxzlxplj

Upcoming Webinars

There are no results found.

Konstellaatioverkkokurssit

Voit aloittaa kurssit heti. Niihin ei sisälly tiettyyn aikaan olevia onlinetapaamisia, vaan suoritat kurssit omaan tahtiisi.

10 päivää meditaatiota ja konstellaatioita

Läsnäolon, myötätunnon ja viisastumisen tehokurssi

Neljä meditaatiota, neljä konstellaatiota, yksi konstellaatiomainen meditaatio ja yksi syvärentoutus.  

Kymmenen päivän ajan saat jokainen päivä n. 20-30 minuutin harjoituksen. Tämä prosessi on todella syvällinen tutkimusmatka siihen, kuka olet, ja miten voit kehittää myötätuntoasi, rakkauttasi ja läsnäoloasi. Se on 10 päivän mielen ja hermoston puhdistus.  

Harjoitukset jäävät käyttöösi, ja voit milloin vain palata niihin ja tehdä uudestaan sen harjoituksen, jonka koet tarvitsevasi juuri siinä hetkessä. 

Oma voima

Osa Konstellaation ohjaaja IOAST™ -koulutusta

3 kuukauden matka siihen kuka todellisuudessa olet

Jokainen voi kasvaa. Jokainen voi nousta uudelle tasolle. Voit nähdä itsesi ja tarinasi uusin silmin.    

Oma voima™ on muuttanut satojen ihmisten elämän. Menemme tarinasi ytimeen: siihen kuka olet. Menemme tarinasi ytimeen eli niihin alitajuisiin suhteisiin, jotka muovaavat sinut.      

Oma voima™ -kurssi tarjoaa mahdollisuuden kohdata näitä sinulle tärkeitä asioita tavalla, joka tukee kasvuasi. Pääset ymmärrystä lisäävien luentojen ja kokemuksellisten harjoitusten avulla syvälle ihmissuhteittesi ytimeen – ja kasvamaan niistä.    

Pieniä ihmeitä

Osa Konstellaation ohjaaja IOAST™ -koulutusta

Opi ohjaamaan turvallisesti konstellaatioita

Pieniä ihmeitä™ on 14 viikon verkkokoulutus, joka opettaa sinulle 4 turvallista tapaa tehdä konstellaation. Se on minicoach-koulutus, joka nostaa sinut uudelle tasolle coachina, työnohjaajana, esimiehenä, konsulttina tai terapeuttina.  

Pieniä ihmeitä™ -koulutuksessa:  
- opit systeemisen konstellaation perusteet  
- opit käyttämään menetelmää turvallisesti  

Konstellaatiotapahtumat ja -kurssit

Nämä kurssit toteutetaan tiettyinä aikoina online ja/tai lähitapaamisina.

3:n viikonlopun kasvuryhmä

Osa Konstellaation ohjaaja IOAST™ -koulutusta

Perhekonstellaation etäkasvuryhmä syys-lokakuu 2023

Tässä kasvuryhmässä saat ainutlaatuisen tilaisuuden kohdata, työstää ja tutkia sisäisiä suhteitasi ja parantaa niitä. Sinun ei tarvitse tulla esille, vaan voit tehdä omaa työskentelyäsi kotonasi, ja voit seurata muiden työskentelyjä – jokaisen työskentely on suuri lahja kaikille osallistujille ja auttaa jokaista läsnäolijaa kasvamaan.    

Ryhmä on tarkoitettu kenelle tahansa konstellaatioista ja itsensä työstämisestä kiinnostuneille.  

Ryhmä toteutetaan Zoom-yhteydellä perjantai-iltaisin ja lauantaisin kolmena viikonloppuna: 1.-2.9, 29.-30.9 ja 27.-28.10. Perjantai-iltoina klo 18-20:30 ja lauantaisin klo 9-16. Tapaamisista ei tule jaettavia tallenteita, eli voit osallistua työskentelyyn vain live online.