Institute of Awareness and Systemic Therapies IOAST

Tiedostamisen ja systeemisten terapioiden instituutti

Tutkimukseen perustuvaa läsnäolon ja systeemisten terapioiden koulutusta ja terapiaa.

Instituutin tehtävä on tarjota koulutusta perustuen erityisesti perhekonstellaatioon ja Loving Grounded Awarenessiin (mindfulness). Instituutti toteuttaa myös systeemisiin terapioihin ja meditaatioon liittyvää tutkimusta (lue lisää täältä).

Toimintamme tarkoitus on edistää ihmisten välisiä hyviä suhteita, läsnäolon taitoa ja tiedostavampaa elämää. Haluamme siten olla mukana rakentamassa hyvää tulevaisuutta.

Taustalla on instituutin perustajan Jani Romanin 30 kokemus systeemisistä terapioista (psykodraama) ja 20 vuoden kokemus perhekonstellaatioista sekä yli 25 vuoden kokemus meditaatiosta.

Instituutin henkilöstö

Jani Roman

Instituutin johtaja ja pääkouluttaja, systeemisen konstellaation kouluttaja, tekniikan tohtori (työpsykologia), terapeutti, mindfulnessohjaaja, TRO

Jani on opiskellut konstellaatiota vuodesta 2002 ja käynyt menetelmän kehittäjän Bert Hellingerin koulutuksessa Itävallassa vuonna 2007. Hän on opiskellut konstellaatiota myös Ruotsissa ja Espanjassa.

Jani on tehnyt psykodraamaa vuodesta 1994 ja käynyt läpi psykodraamaohjaajakoulutuksen vuosina 2000-2007.

Jani on myös pioneeri mindfulnessin ja dialogisuuden saralla Suomessa.

Jani on ohjannut tuhansia konstellaatiota. Hän on myös tutkinut menetelmän käyttöä organisaatioiden kehittämiseen osin Työsuojelurahaston tuella useiden organisaatioiden kanssa.  

Jani on kokeneimpia organisaatiokulttuurin kehittäjiä fuusioissa Suomessa. Hän on tekniikan tohtori, väitellyt työpsykologiasta aiheena dialogi orgnaisaatiokulttuurin kehittämisen menetelmänä.  

Hän on myös yhteiskunnallisten konstellaatioiden pioneeri ja ohjannut useita konstellaatioita esimerkiksi terrori-iskuista, tyttöjen asemasta maailmassa, miehen ja naisen välisistä jännitteistä, populismista ja polariteeteista, rokotekriittisyydestä, ilmastonmuutoksesta, maailmanpoliittisista jännitteistä, koronatilanteesta, Venäjän tilanteesta ja Ukrainasta.

Yhteystiedot: puhelin 0500 762 772