Konstellaation ohjaaja IOAST™ -koulutus

Koulutuksen esittely


Etäkoulutus konstellaation ohjaamiseen ja teoriaan. Koulutus koostuu kasvuryhmistä, interaktiivisista onlinemoduuleista ja verkkokursseista sekä lähipäivistä. Koulutus suoritetaan 1-3 vuodessa. Opiskelija suunnittelee oman polkunsa koulutuksen toteuttamiseksi. Voit aloittaa koulutuksen heti.

Kenelle?

Kenelle tahansa konstellaatiosta ja konstellaatioiden ohjaamisesta kiinnostuneille.

Mitä saat?  

Omakohtaisen työskentelyn ja kokemuksen kautta alat sisäistää perhekonstellaation tekemistä ja systeemistä ymmärrystä. Opit konstellaation teoriaa ja harjoittelun kautta kasvat konstellaation ohjaajaksi.

Lue lisää perhekonstellaatiosta: https://ioast.newzenler.com/perhekonstellaatio

Koulutuksen osat

Katso alempaa myös kuva, jossa osat kuvattuna.

- Kahteen online kasvuryhmään osallistuminen (yht. 6 viikonloppua eli kaksi 3:n viikonlopun kasvuryhmää)
- Interaktiiviset Master Classes eli onlinemoduulit 6 kpl (pe klo 18-21, la klo 9-13)
- Henkilökohtaiset konstellaatioterapiasessiot 3 kpl (hyväksytyn ohjaajan/terapeutin kanssa)
- Konstellaatioryhmiin/-kursseille osallistuminen (lähiosallistuminen) yht. 4 päivää (hyväksytyn ohjaajan/terapeutin kurssilla - eli voit itse valita kenen kurssille haluat osallistua, kysy etukäteen onko ohjaaja hyväksytty tähän koulutusohjelmaan, esim. Amita Riikka Lehti, Kaisa Peltola, Mariel Mansoniemi, Solja Suoheimo, Elina Mikkola)
- Oma voima -verkkokurssi
- Pieniä ihmeitä konstellaatioiden ohjaaminen -verkkokurssi
- Kirjallisuuden lukeminen (kysymyksiin vastaaminen / tentti)
- Videoiden katsominen (10 tuntia)
- Pienryhmissä jakaminen ja harjoittelu (rekisteröitymisen jälkeen voi osallistua harjoittelutilaisuuksiin)
- IOASTin Konstellaatiopäiviin osallistuminen vähintään 2 päivää (järjestetään vuosittain kesäkuussa)
- Harjoitusohjaukset:
   o Yksilöohjaukset (10 x 3 kerran prosessia) (kirjallinen kuvaus näistä)
   o Ryhmässä (10 konstellaatio-ohjausta, joista yksi videoitu, joka lähetetään vastuukouluttajalle)
   o Työnohjaus tapahtuu interaktiivisissa moduuleissa
- Lopputyö: tutkielma jostain konstellaatioaiheesta (10-20 sivua)
- Essee: omakohtaisen kasvuprosessin kuvaus
- Valmistuminen hyväksyttyjen suoritusten jälkeen, valmistujaisjuhla Konstellaatiopäivillä (kesäkuu)

3:n viikonlopun kasvuryhmät

Näissä Zoomin kautta toteutettavissa kasvuryhmissä saat omakohtaista kokemusta perhekonstellaatiosta, ja saat seurata muiden työskentelyä. Tämä kokemus on perusta ihmisen systeemisyyden ymmärtämiseen ja konstellaatioiden ohjaamiseen. Koulutuksen suorittamiseksi sinun on osallistuttava kahteen kasvuryhmään eli yhteensä kuuteen viikonloppuun.  

Kasvuryhmien tapaamiset ovat perjantai-iltaisin klo 18-21 ja lauantaisin klo 9-16, ja kolme viikonloppua pidetään noin neljän viikon välein. Näistä ei tule tallenteita, eli ne on koettava livenä.  

Kasvuryhmiin voi osallistua, vaikka ei osallistuisi koulutukseen.

Kasvuryhmien ajankohdat:
2024 Helmi-huhtikuun kasvuryhmä
2024 Syys-marraskuun kasvuryhmä 

Master Classes: Interaktiiviset online -moduulit  

Nämä Zoomin kautta tapahtuvat opetustilaisuudet avaavat konstellaatioiden ohjaamisen perusteita ja teoriaa, ja lisäksi antaa mahdollisuuden omakohtaiselle harjoittelulle, pienryhmissä jakamiselle ja työnohjaukselliselle pohdinnalle.  

Moduuleita on kuusi, ja ne ovat live online -tapahtumia eli niistä ei tule tallenteita, mutta saat esitetyt materiaalit. Tapaamiset ovat maanantai- ja tiistai-iltaisin klo 18-21, ja ne pidetään noin 4-6 viikon välein.  Voit osallistua haluamassasi järjestyksessä moduuleihin ja maksaa ne yksi kerrallaan, tai voit maksaa kaikki kuusi kerralla ja saada 15 %:n alennuksen.  Jos et pääse johonkin pakettiisi kuuluvaan moduuliin, voit osallistua seuraavan paketin vastaavaan (voit halutessasi kerrata koko paketin niin kauan kuin opiskelijarekisteröintisi on voimassa).

Moduulien sisällöt:
1. Perusteet: Periaatteet, fenomenologisuus, omatunto, symbolityöskentely ja ohjaajan rooli ja vastuu
2. Vanhempi- ja lapsisuhteet
3. Parisuhde ja rakkaus
4. Sisarussuhteet
5. Sairaudet
6. Eri tapoja tehdä konstellaatioita (Hellingerin eri sukupolvet työskentelystä, yhteiskunnalliset, organisaatio, ohjaajan ohjaavuus vs. itsestään tapahtuva)  

Interaktiivisiin moduuleihin voivat osallistua vain opiskelijaksi rekisteröityneet.

Moduulien ajankohdat:
2024 Huhti-marraskuu (Huom! Uusi aika!)

Kirjallisuus

Hellinger, Bert & ten Hövel, Garbiele (1999) Aknowledning What Is. Conversations with Berth Hellinger.
Hellinger, Bert (2014) Looking Into the Souls of Children: The Hellinger Pedagogy in Action. Hellinger Publications.
van der Kolk, Bessel (2014) Jäljet kehossa (engl. The Body Keeps the Score). Viisas Elämä.
Levine, Peter A.; Maté, Gabor (2010) In an Unspoken Voice. How the body releases trauma and restores goodness. North Atlantic Books, U.S.
Manne, Joy Ph.D. (Author); Hellinger, Bert (Foreword) (2009) Family Constellations: A Practical Guide to Uncovering the Origins of Family Conflict. North Atlantic Books.
Roman, Jani (2021) Parantava voima. Enlightened Dialogue.
Roman, Jani (2016) Systeeminen konstellaatio. Books on Demand.
Suokas-Cunliffe, Anne ja Van Der Hart, Onno (2006) Dissosiaatiohäiriö - varhaisen, jatkuvan traumatisoitumisen pitkäaikaisseuraamus. https://www.duodecimlehti.fi/duo95941

Kouluttaja

Jani Roman on kokeneimpia perhekonstellaation vetäjiä Suomessa ja opiskellut menetelmää sen kehittäjän Bert Hellingerin luona.

Hinnat 

- Rekisteröityminen opiskelijaksi 100 euroa (voimassa 3 vuotta).
- Online kasvuryhmä (3:n viikonlopun etäkasvuryhmä) normaalihinta á 417 euroa, opiskelijaksi rekisteröityneelle á 294 euroa. (Kasvuryhmään voi osallistua ilman opiskelijaksi rekisteröitymistä).
- Interaktiiviset Master Classes online -moduulit (6 kpl) á 150 euroa, tai jos maksat kerralla kaikki saat 15 %:n alennuksen eli hinta on 765 euroa.
- Oma voima -verkkokurssi normaalihinta 390 euroa, mutta opiskelijaksi rekisteröityneelle 195 euroa.
- Pieniä ihmeitä konstellaatioiden ohjaaminen -verkkokurssi normaalihinta 1200 euroa, mutta opiskelijaksi rekisteröityneelle 480 euroa.
- IOASTin Konstellaatiopäiviin osallistuminen vähintään 2 päivää (kesäkuu), normaalihinta kahdelle päivälle 160 euroa, opiskelijoille 80 euroa (voi osallistua myös etänä)
- Henkilökohtaisten yksilösessioiden ja konstellaatioviikonloppujen hinnat riippuvat niiden tarjoajista. Janin yksilösessioihin opiskelijoiden hinta on 125 euroa (1,5-2 h), normaalihinta 190 euroa.

Koko koulutuksen hinnaksi muodostuu n. 2300-3000 euroa, riippuen siitä millaiset hinnat henkilökohtaisten terapiasessioiden ja konstellaatioviikonloppujen järjestäjillä on (hyväksytyt ohjaajat/terapeutit).

Miten aloitat opiskelun?

Rekisteröidy opiskelijaksi (ks. alta), jolloin saat sähköpostiviestin, jossa on linkit verkkokursseihin ja seuraaviin online-koulutustapahtumiin. Voit myös katsoa IOASTin kalenterista seuraavat tapahtumat: https://ioast.newzenler.com/kalenteri

Tervetuloa opiskelemaan Konstellaation ohjaaja IOAST™:ksi! 

Rekisteröityminen opiskelijaksi

Rekisteröidy täältä

Osa Konstellaation ohjaaja IOAST™ -koulutusta

Rekisteröidy ja aloita Konstellaation ohjaaja IOAST™ -koulutuksen opiskelu!

Konstellaation ohjaaja IOAST™ on etäkoulutus konstellaation ohjaamiseen ja teoriaan. Koulutus koostuu kasvuryhmistä, interaktiivisista onlinemoduuleista ja verkkokursseista. Koulutus suoritetaan 1-3 vuodessa. Opiskelija suunnittelee oman polkunsa koulutuksen toteuttamiseksi.

Kun rekisteröidyt, suorituksiasi ja edistymistäsi seurataan osana koulutusta. Rekisteröityminen on voimassa 3 vuotta.

Konstellaatioverkkokurssit

Voit aloittaa kurssit heti. Niihin ei sisälly tiettyyn aikaan olevia onlinetapaamisia, vaan suoritat kurssit omaan tahtiisi. Huomaa, että rekisteröitymisen jälkeen saat näihin kursseihin alennuksia. Jos olet jo nämä kurssit suorittanut, sinun ei tarvitse tehdä niitä uudelleen.

Oma voima

Osa Konstellaation ohjaaja IOAST™ -koulutusta

3 kuukauden matka siihen kuka todellisuudessa olet

Jokainen voi kasvaa. Jokainen voi nousta uudelle tasolle. Voit nähdä itsesi ja tarinasi uusin silmin.    

Oma voima™ on muuttanut satojen ihmisten elämän. Menemme tarinasi ytimeen: siihen kuka olet. Menemme tarinasi ytimeen eli niihin alitajuisiin suhteisiin, jotka muovaavat sinut.      

Oma voima™ -kurssi tarjoaa mahdollisuuden kohdata näitä sinulle tärkeitä asioita tavalla, joka tukee kasvuasi. Pääset ymmärrystä lisäävien luentojen ja kokemuksellisten harjoitusten avulla syvälle ihmissuhteittesi ytimeen – ja kasvamaan niistä.    

Pieniä ihmeitä

Osa Konstellaation ohjaaja IOAST™ -koulutusta

Opi ohjaamaan turvallisesti konstellaatioita

Pieniä ihmeitä™ on 14 viikon verkkokoulutus, joka opettaa sinulle 4 turvallista tapaa tehdä konstellaation. Se on minicoach-koulutus, joka nostaa sinut uudelle tasolle coachina, työnohjaajana, esimiehenä, konsulttina tai terapeuttina.  

Pieniä ihmeitä™ -koulutuksessa:  
- opit systeemisen konstellaation perusteet  
- opit käyttämään menetelmää turvallisesti  

Konstellaatiotapahtumat ja -kurssit

Nämä kurssit toteutetaan tiettyinä aikoina online ja/tai lähitapaamisina.

3:n viikonlopun kasvuryhmä

Osa Konstellaation ohjaaja IOAST™ -koulutusta

Perhekonstellaation etäkasvuryhmä helmi-huhtikuu 2024

Tässä kasvuryhmässä saat ainutlaatuisen tilaisuuden kohdata, työstää ja tutkia sisäisiä suhteitasi ja parantaa niitä. Sinun ei tarvitse tulla esille, vaan voit tehdä omaa työskentelyäsi kotonasi, ja voit seurata muiden työskentelyjä – jokaisen työskentely on suuri lahja kaikille osallistujille ja auttaa jokaista läsnäolijaa kasvamaan.    

Ryhmä on tarkoitettu kenelle tahansa konstellaatioista ja itsensä työstämisestä kiinnostuneille.  

Ryhmä toteutetaan Zoom-yhteydellä perjantai-iltaisin ja lauantaisin kolmena viikonloppuna: 9.-10.2, 8.-9.3 ja 12.-13.4. Perjantai-iltoina klo 18-20:30 ja lauantaisin klo 9-16. Tapaamisista ei tule jaettavia tallenteita, eli voit osallistua työskentelyyn vain live online.

Interaktiiviset moduulit

Osa Konstellaation ohjaaja IOAST™ -koulutusta

Huhti-marraskuu 2024

Zoomin kautta tapahtuvat opetustilaisuudet avaavat konstellaatioiden ohjaamisen perusteita ja teoriaa, ja lisäksi antaa mahdollisuuden omakohtaiselle harjoittelulle, pienryhmissä jakamiselle ja työnohjaukselliselle pohdinnalle. Moduuleita on kuusi, ja ne ovat live online -tapahtumia eli niistä ei tule tallenteita.

Tapaamiset ovat maanantai ja tiistai-iltaisin klo 18-21, ja ne pidetään noin 4-6  viikon välein.

Voit osallistua haluamassasi järjestyksessä moduuleihin ja maksaa ne yksi kerrallaan, tai voit maksaa kaikki kuusi kerralla ja saada 15 %:n alennuksen.  

3:n viikonlopun kasvuryhmä

Osa Konstellaation ohjaaja IOAST™ -koulutusta

Perhekonstellaation etäkasvuryhmä syys-marraskuu 2024

Tässä kasvuryhmässä saat ainutlaatuisen tilaisuuden kohdata, työstää ja tutkia sisäisiä suhteitasi ja parantaa niitä. Sinun ei tarvitse tulla esille, vaan voit tehdä omaa työskentelyäsi kotonasi, ja voit seurata muiden työskentelyjä – jokaisen työskentely on suuri lahja kaikille osallistujille ja auttaa jokaista läsnäolijaa kasvamaan.    

Ryhmä on tarkoitettu kenelle tahansa konstellaatioista ja itsensä työstämisestä kiinnostuneille.  

Ryhmä toteutetaan Zoom-yhteydellä perjantai-iltaisin ja lauantaisin kolmena viikonloppuna: 27.-28.9, 25.-26.10 ja 22.-23.11. Perjantai-iltoina klo 18-20:30 ja lauantaisin klo 9-16. Tapaamisista ei tule jaettavia tallenteita, eli voit osallistua työskentelyyn vain live online.